fbpx
Kontakt

Energifönster

Att byta ut äldre fönster mot energifönster gynnar dig i det långa loppet. Skillnaden kommer märkas i energibesparing och uppvärmningskostnad. Vi på SP Fönster erbjuder vi ett brett utbud av energimärka fönster. 

Att energifönster, isolerade fönster, sparar in på både pengar och miljö är kanske ingen nyhet, men vet du att de också höjer värdet på ditt hus? Med ett fönsterbyte kommer dessutom jämnare uppvärmning och ökad komfort i hemmet. Skillnaden märks direkt efter installation och fördelarna i det långa loppet är många. 

Vad är energifönster?
Att ett fönster är energimärkt betyder att det är välisolerat och anpassat för att spara och ta vara på hemmets energi. Det betyder att det inte släpper ut onödig värme och har ett ljusinsläpp som passar huset och dina behov. Det finns flera värden (U-värde, G-värde, LT-värde och lufttäthet) som berättar om ett fönster är energieffektivt och hur energieffektivt det faktiskt är. Till alla fönster finns det en varudeklaration över dess energiprestanda. Denna deklaration är till hjälp när du ska beräkna tillskott av solenergi, värmeförluster och eventuellt behov av kylning – det vill säga husets energibalans. 
Ett måste för att hitta rätt energismart fönster.
Läs också:
Funderar du på nya fönster?

 Så mycket kan du spara på energimärkta fönster
Hur mycket du kan spara på att byta till energimärkta fönster varierar från hushåll till hushåll. Men en sak är säker, skillnaden mot att ha vanliga fönster är stor, där värmeförlusten kan vara väldigt påtaglig. Det kan skilja flera tusenlappar på elräkningen per år. I räknaren på energifönster.nu kan du räkna ut energibesparing för fönster, utifrån dina förutsättningar och framtida energipriser.
Läs också: Vad är U-värde?

Vi hjälper dig hitta rätt energieffektiva fönster
Varför immar energifönster igen? Vad är skillnaden mellan olika fönster? Vi förstår att frågorna om energieffektiva fönster kan vara många. Du är varmt välkommen att kontakta din återförsäljare med dina funderingar, de har stor expertis på området och hjälper gärna till.
Läs också:
Kondens på fönster


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen.
Ett extra energiglas och varmkant ger dig bättre energivärde och en Svanenmärkt produkt.
Svanen logotyp