fbpx
Kontakt

Fönsterväljaren – Utforma dina nya fönster

Med Fönsterväljaren kan du planera och visualisera dina nya fönster – och samtidigt få stöd av en expert! Du designar dina fönster och fönsterdörrar i en miljö som liknar ditt hus – både från in- och utsidan. När du är redo får du en offert av en eller flera valda återförsäljare av SP Fönster som, om du vill, hjälper dig vidare i ditt fönsterprojekt. 

Prova Fönsterväljaren

Hur fungerar verktyget?

Fönsterväljaren är ett lättanvänt och visuellt planeringsverktyg i vilket du som privatperson kan köpa nya fönster och fönsterdörrar från SP Fönster – oavsett om du ska ha dem till ett befintligt hus eller om du bygger nytt. I Fönsterväljaren kan du designa dina nya fönster och fönsterdörrar med storlekar, färger, eventuella spröjs och tillval. Lek gärna med färger och tillbehör till du hittar en utformning som passar dig och ditt hus! 

När du vill veta priset på de fönster som du är intresserad väljer du upp till tre återförsäljare av SP Fönster som du vill ha en offert ifrån. De kommer sedan att svara dig med en offert via e-post.  

Vad mer kan jag göra?

I Fönsterväljaren skapar du dina nya fönster och fönsterdörrar ett i taget och steg för steg. Det handlar främst om val av material, hur du vill öppna fönstret, storlek och utseende. Men det är varken krångligt eller tidskrävande. För du kan enkelt gå tillbaka till tidigare steg och justera dem och om du vill. Vill du ha flera nästan likadana fönster? Till exempel samma utseende men i olika storlekar? Då kan du enkelt duplicera ditt färdigdesignade fönster och sedan justera måtten i kopian. Du kan även göra flera olika projekt i Fönsterväljaren, t ex med olika designer på fönstren, för att kunna jämföra dem med varandra. När du har gjort ett projekt som du vill veta priset på skickar du in det via Fönsterväljaren till upp till tre återförsäljare av SP Fönster. De kommer sedan att svara dig med ett prisförslag till dig via e-post.  
 
Du förbinder dig inte till något genom att göra en prisförfrågan. Men vi hoppas så klart att du vill gå vidare med en offert. Din valda återförsäljare kommer då, med sin stora kunskap om fönster, att hjälpa dig med eventuella finjusteringar av din planering – så att den blir till det bästa för dig och ditt hus.

Skapa konto och spara dina projekt

När du utformar dina nya fönster i Fönsterväljaren får du skapa ett användarkonto. Då får du möjlighet att spara eller flera projekt – som du sedan kan återvända till och justera hur många gånger som helst innan du väljer att skicka in det för att få en, eller flera, offerter. Självklart hanterar vi dina personuppgifter ansvarsfullt i enlighet med vår integritetspolicy

Finns hela sortimentet i Fönsterväljaren? 

Det korta svaret är nej. I Fönsterväljaren kan du välja fönster från ett omfattande sortiment – du kan välja material, storlek, öppningssätt och design med färger och eventuella spröjs. Här finns alltså alla populära fönster som passar in i de flesta hus. Men om du behöver, eller vill ha, till exempel fönster i specialmått, färg enligt en unik färgkod eller spröjs i en mer ovanlig kombination så erbjuder vi så klart även det, men det går inte att välja direkt i Fönsterväljaren. Du skriver istället dina önskemål i ett meddelande när du skickar in din prisförfrågan, eller tar upp dem i ett senare skede med återförsäljaren.  

Prova Fönsterväljaren

Få prisförslag från tre återförsäljare 

När du har gjort en fönsterplanering i Fönsterväljaren kan du välja upp till tre återförsäljare som du vill få en offert av. Du kan antingen söka fram de du är intresserad av, eller välja dem i en lista utifrån ett geografiskt område. De återförsäljare som får din prisförfrågan kommer sedan att gå igenom den personligen och återkoppla till dig med en offert och eventuellt förslag på förbättringar.
 
Du förbinder dig inte till något genom att skicka in en prisförfrågan, men vi hoppas att du ska få en offert som du gillar och vill gå vidare med. Återförsäljaren kan även hjälpa dig med att köpa material till montaget, som drev, smygar och foder, samt rekommendera snickare som är bra på att montera fönster.

Det är viktigt för oss att du blir nöjd med dina nya fönster – både med produkterna och med alla val för funktion och design. Därför säljs SP Fönster endast via byggvaruhus av personal med kunskaper om byggvaror och fönster. Men med Fönsterväljaren kan du både sköta ditt fönsterköp digitalt när det passar dig och få stöd från en återförsäljare som är expert på fönster.  

Varför ska jag välja SP Fönster? 

Vi startade som ett litet snickeri med stort hantverkskunnande i det skogrika Hälsingland år 1946. Idag är SP Fönster ett av Sveriges största och mest miljövänliga fönstervarumärken. Tillverkningen sker fortfarande i Edsbyn i Hälsingland, med virke från hållbara och närliggande skogsbruk.  
 
SP Fönster känns igen på att det är funktionella fönster av hög kvalitet, med vacker design och rundad profil på insidan. Alla produkter är behandlade med vattenburen färg och impregnering. Vill du ha ett fönster som är miljömärkt behöver vi endast addera ett extra energiglas till din produkt – så får du ett Svanenmärkt fönster med extra hög energieffektivitet. 

Lästips från oss på SP Fönster

Vill du ha lite lästips som kan vara bra att ha när du funderar på att köpa nya fönster så tycker vi att du bör spana in dessa:

Prova Fönsterväljaren


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen.
Ett extra energiglas och varmkant ger dig bättre energivärde och en Svanenmärkt produkt.
Svanen logotyp