Kontakt

Spröjs på nytt sätt

SP fönster spröjs

En arkitekt ser ett hus fasad som dess ansikte och fönstren som dess ögon. Precis som en vacker själ speglar sig i människans ögon så vill de att fönstren ska signalera att här inne är det trevligt att vara. Vill man uppnå det får inte ögat vara tomt.

Det är en av många anledningar till att spröjs är lika självklara i dag som när de första fönstren tillverkades och de var ett måste för att bygga större glaspartier av små munblåsta rutor.

I dag är spröjs en accessoar som gör dina redan fina fönster ännu vackrare och de passar lika bra på äldre hus som moderna. Spröjs kan understryka fasadens linjer eller skapa en harmonisk indelning av fönster och fasad. Vi har både breda och smala spröjs som du kan kombinera i det oändliga.

Spröjs kan även användas som belysning av husets fasad. Efter mörkrets inbrott kommer nämligen spröjsen att lysas upp av de ljuskällor du har inomhus.

Utbudet på färger till spröjs är lika stort som det till resten av fönstret – det vill säga at du kan välja färg fritt. Färgen på spröjsen följer nämligen den du väljer till utsidan av ditt fönster och den kommer även att synas inifrån.

Vi vill att du ska våga ta ut svängarna med spröjs när du designar dina fönster från SP. Förutom färger, storlekar och oändliga valmöjligheter så kan du välja om dina spröjs ska sitta mellan glasen i ditt fönster, eller vara placerade på utsidan. Väljer du det senare så är de demonterbara och du kan experimentera fritt med dina spröjs så ofta du känner för det.


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.
Svanen logotyp