fbpx
Kontakt

Garanti på fönster – vad är en bra och en dålig garanti?

Vad är egentligen en bra och en mindre bra garanti? Här reder vi ut vad du som kund ska titta på när du är intresserad av fönster och vad som bara ser fint ut i garantin.

Vad ska man titta efter när man läser en garanti?
Läs om garantin täcker det som produkten är tänkt att användas till. Som i vårt fall med fönster. Vår fönstergaranti täcker allt som ska krävas av ett fönster – att det stänger ute väder och vind, samt att det går att öppna och stänga utan problem. Om våra fönster inte klarar det så täcker vår garanti reparation av produkten, eller vid behov en ny produkt. Den täcker även kostnaden för fönstermontage. Det är en viktig detalj som kan ha stor betydelse för dig som kund. För vem vill bekosta montage och kanske även hyra av en skylift för att byta ut ett fönster som det var något fel på från fabriken?

Var uppmärksam på vad garantin säger om följdkostnader
En produkt som inte fungerar kan orsaka följdkostnader – alltså att den felaktiga produkten gör att något annat går sönder och behöver bytas ut. Som om ett fönster inte stänger ute vatten och gör att det blir en fuktskada i huset. Vår garanti täcker följdskador som orsakats av en felaktig produkt.

Hur viktig är garantitiden?
Det viktiga för dig som kund är att garantitiden omfattar den tid som det kan ta för dig att upptäcka ett eventuellt fel. Vår fönstergaranti gäller i tio år. Det är mycket längre tid än det kommer att ta för dig att upptäcka ett eventuellt tillverkningsfel och ger dig därmed full trygghet.
En längre garanti är inte nödvändig, då sådana endast omfattar fel som inte kommer att uppstå och en längre fönstergaranti skulle därmed inte vara till någon nytta för dig.

Här kan du ta del av hela våra garantivillkor.


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen.
Ett extra energiglas och varmkant ger dig bättre energivärde och en Svanenmärkt produkt.
Svanen logotyp