fbpx
Kontakt

FAQ – Vanliga frågor och svar

Här nedanför kan du hitta svar på de vanligaste frågorna från våra kunder. Klicka på plustecknet för att se svaret på frågan.

Hur rengör man fönsterglaset om det är fläckigt?

Vid svåra fläckar som inte går bort vid den vanliga rengöringen av fönstren rekommenderar vi att du använder putsmedel till keramiska spishällar. Spishäll - SP Fönster

Kan jag efterbeställa spröjs?

Det får du gärna göra. Du kan fylla i det här formuläret och lämna det till din återförsäljare av våra produkter, så hjälper denne dig med att beställa spröjsen.

Kan jag beställa reservdelar till mina fönster?

Absolut. De beställs genom våra återförsäljare. Läs mer här.  reservdelslåda SP Fönster

Jag vill ha en offert. Hur gör jag?

All försäljning av våra SP Fönster sker genom våra återförsäljare som finns i hela Sverige. Du kan antingen besöka eller kontakta din återförsäljare – eller så kan du be om en offert (eller flera) via vår digitala funktion Fönsterväljaren som du hittar här.
Våra återförsäljare har också den bästa lokala kännedomen om duktiga snickare om du behöver hjälp med montaget.

Jag får inte bort etiketten i karmen. Hur ska jag göra?

Det är faktiskt bra. Etiketten är en QR-kod som är fönstrets identitetshandling och den ska inte tas bort.

Vilket nummer har standardfärgen vit?

Vår standardvita täckfärg för heter NCS s 0502-Y och har glansvärde 30. För aluminium heter samma kulör RAL 9010. Vi har även klarvit kulör som heter NCS S 0500-N som kan fås utan pristillägg.

Varför blir det imma på mitt fönster?

Om du får kondens på utsidan av ditt fönster under höst är det faktiskt ett gott tecken. Det visar att fönstret är välisolerat och energisnålt. Kondens bildas nämligen när glasets yta är kallare än den omgivande luften. Det inträffar under klara nätter, främst under augusti till november. Då är värmeutstrålningen från fönstret mot himlen stor, vilket beror på himlavalvets låga temperatur. Man kan se samma fenomen på bilrutor som kan frysa på under klara nätter trots att det är någon plusgrad. Kondensen försvinner i morgonsolen och är inte skadlig för fönstret.

Imma på insidan av fönstret är däremot inte bra, då fönstrets insida inte är designad för att klara väta på samma sätt som fönstrets utsida.
Om det uppstår imma på insidan vid enstaka tillfällen när det är omkring -15 grader eller kallare behöver du inte vara så orolig. Men om det blir kondens även vid varmare temperaturer behöver du vidta åtgärder som motverkar imman. Invändig imma avhjälps i första hand genom att du ökar värmen och ventilationen i huset. Invändig imma betyder nämligen inte att det är något fel på fönstret. Om orsaken till imman inte är att det är för låg värme eller för dålig ventilation kan det vara fönstrets placering i fasaden som gör att det blir imma. Det är nämligen så att ju längre ut i fasaden som fönstret sitter desto mer kyls det av uteluften. Då blir det svårare för inneluften att värma upp glaset, i synnerhet om det är djupa fönstersmygar på insidan.

Vad kostar fönstren?

Våra fönster och fönsterdörrar säljs via återförsäljare och priset avgörs bland annat av fönstrets storlek och ditt val av tillbehör. Vänd dig därför till en återförsäljare för att få veta vad just de fönster som du vill ha kostar. Våra återförsäljare hittar du här. Du kan även använda den digitala Fönsterväljaren för att få en fönsteroffert från din återförsäljare.

Vilka mått kan ni tillverka fönster i?

Du får designa dina fönster från oss med färg, form och storlek. Standardmåtten för våra olika produkter kan du se i den digitala Fönsterväljaren. Har du andra önskemål ber vi dig ta kontakt med någon av alla våra återförsäljare. Du hittar dem här. 

Jag vill göra en felanmälan. Hur gör jag då?

Om något fel har uppstått på din produkt ska du kontakta ditt inköpsställe. Våra återförsäljare har rutiner att anmäla fel och brister till oss och ska hjälpa dig på bästa sätt att förmedla vad som är fel till oss.
Hjälp gärna ditt inköpsställe med bilder på din produkt som tydligt visar vad som inte är bra.

Varmt välkommen att kontakta din återförsäljare för frågor och funderingar om SP Fönsters produkter.


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen.
Ett extra energiglas och varmkant ger dig bättre energivärde och en Svanenmärkt produkt.
Svanen logotyp