Kontakt

De vanligaste frågorna

Här finns de vanligaste frågorna från våra kunder och våra kundtjänstmedarbetares svar.

Hur rengör man fönsterglaset om det är fläckigt?
Vid svåra fläckar som inte går bort vid den vanliga rengöringen av fönstren rekommenderar vi att du använder putsmedel till keramiska spishällar.

Kan jag efterbeställa spröjs?
Det får du gärna göra. Du kan fylla i det här formuläret och lämna det till din återförsäljare av våra produkter, så hjälper denne dig med att beställa spröjsen.

Kan jag beställa reservdelar till mina fönster?
Absolut. De beställs genom våra återförsäljare. Läs mer här. 

Jag vill ha en offert. Hur gör jag?
All försäljning av våra SP Fönster sker genom våra återförsäljare som finns i hela Sverige. Du kan antingen bege dig till din återförsäljare – eller så kan du be om en offert (eller flera) via vår digitala funktion Fönsterväljaren som du hittar här.
Vill du ha en offert på både produkter och montage kan du vända dig till en snickare som monterar våra produkter för en sådan offert.

Jag vill göra en felanmälan. Hur gör jag?
Är det något fel på din produkt ska du ta kontakt med den återförsäljare som du köpte produkten av för att få hjälp.

Jag får inte bort etiketten i karmen. Hur ska jag göra?
Det är faktiskt bra. Etiketten är en QR-kod som är fönstrets identitetshandling och den ska inte tas bort.

Vilket nummer har standardfärgen vit?
Den heter NCS s 0502-Y och har glansvärde 30.

Varför blir det imma på mitt fönster?
Om du får kondens på utsidan av ditt fönster under höst är det faktiskt ett gott tecken. Det visar att fönstret är välisolerat och energisnålt. Kondens bildas nämligen när glasets yta är kallare än den omgivande luften. Det inträffar under klara nätter, främst under augusti till november. Då är värmeutstrålningen från fönstret mot himlen stor, vilket beror på himlavalvets låga temperatur. Man kan se samma fenomen på bilrutor som kan frysa på under klara nätter trots att det är någon plusgrad. Kondensen försvinner i morgonsolen och är inte skadlig för fönstret.
Imma på insidan av fönstret är däremot inte bra, då fönstrets insida inte är designad för att klara väta på samma sätt som fönstrets utsida.
Om det uppstår imma på insidan vid enstaka tillfällen när det är omkring -15 grader eller kallare behöver du inte vara så orolig. Men om det blir kondens även vid varmare temperaturer behöver du vidta åtgärder som motverkar imman. Invändig imma avhjälps i första hand genom att du ökar värmen och ventilationen i huset. Invändig imma betyder nämligen inte att det är något fel på fönstret. Om orsaken till imman inte är att det är för låg värme eller för dålig ventilation kan det vara fönstrets placering i fasaden som gör att det blir imma. Det är nämligen så att ju längre ut i fasaden som fönstret sitter desto mer kyls det av uteluften. Då blir det svårare för inneluften att värma upp glaset, i synnerhet om det är djupa fönstersmygar på insidan.

Vad kostar fönstren?
Våra fönster och fönsterdörrar säljs via återförsäljare och priset avgörs bland annat av fönstrets storlek och ditt val av tillbehör. Vänd dig därför till en återförsäljare för att få veta vad just de fönster som du vill ha kostar. Våra återförsäljare hittar du här. Du kan även använda den digitala Fönsterväljaren för att få en fönsteroffert från din återförsäljare.

Vilka mått kan ni tillverka fönster i?
Du får designa dina fönster från oss med färg, form och storlek. Standardmåtten för våra olika produkter kan du se i den digitala Fönsterväljaren. Har du andra önskemål ber vi dig ta kontakt med någon av alla våra återförsäljare. Du hittar dem här. 

 

 

 

 

 


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen. Tillvalen varmkant
och extra energiglas ger dig en Svanenmärkt produkt
Svanen logotyp