fbpx
Kontakt

I vår blir SP Fönster och Traryd Fönster tillsammans det nya varumärket Svenska Fönster 

Under våren 2023 ska SP Fönster ut på en mycket spännande varumärkesresa. Då kommer nämligen SP Fönster att slås ihop med Traryd Fönster och börja säljas som Svenska Fönster. Det nya varumärket kommer alltså att ha samma namn som bolaget bakom dagens SP Fönster och Traryd Fönster. SP Fönster och Traryd Fönster kommer istället att bli olika val av profil på insidan av fönstret.

Arvet från SP och Traryd tas med in i framtiden  

SP Fönster och Traryd Fönster är båda två anrika varumärken, grundade under 1900-talets första hälft som små lokala snickerier av människor med känsla för både entreprenörskap och genuint trähantverk. På varsitt håll, i Edsbyn i Hälsingland och i Traryd i Småland, växte de under årtiondena till två av landets största och mest omtyckta varumärken för kvalitetsfönster.  
 
År 1997 bildades bolaget Svenska Fönster som sålde produkter under två varumärken – SP Fönster och Traryd Fönster. Och sedan år 2002 tillverkas båda varumärkenas produkter i Svenska Fönsters fabrik i Edsbyn. Där har de bästa fönstren för vår tid utvecklats – hållbart tillverkade, med gedigen kärna av furu från certifierade skogsbruk och moderna funktioner för hög energieffektivitet, trygghet och bra inomhusklimat. Receptet blev så bra att det användes till både SP Fönster och Traryd Fönster och idag är det endast designen skiljer de båda varumärkena åt. Därför är dags att låta all tradition och kunskap från SP Fönster och Traryd Fönster växa tillsammans i ett nytt varumärke – Svenska Fönster.  

Vad blir det nya Svenska Fönster? 

Varumärket Svenska Fönster får inte bara bolagets namn, utan det bygger vidare på mycket av det som är självklart för alla medbetare. Det genuina hantverket, den höga kvalitén och att vi är en trygg partner för alla kunder.  
 
Vi som är Svenska Fönster är omkring 1000 medarbetare. De flesta av oss arbetar i vår fönsterfabrik i Edsbyn och i vår komponentfabrik i Söderhamn, men vi finns representerade i hela Sverige – från vårt showroom och utbildningslokal i Helsingborg till säljare med ansvar för norr – för att alltid ha nära till våra kunder. Gemensamt för oss alla är att vi alltid tänker på våra kunder och arbetar för att hela tiden bli bättre på att möta deras behov.  

Varför namnet Svenska Fönster? 

Svenska Fönster är redan ett etablerat bolag och våra återförsäljare och många byggföretag har redan en relation med Svenska Fönster. Dessutom tycker vi att det är ett väldigt bra namn som kort och gott förklarar vad vår produkt är – Svenska Fönster. Vi tror att det förenklar för alla våra kunder – Sveriges husägare, byggvaruhandlare, husbyggare och byggföretag – stora som små. För att få de bästa fönstren behöver de helt enkelt bara välja Svenska Fönster.

Bakom kulisserna är allt sig likt

Ett nytt namn och ett nytt visuellt manér är en stor förändring. Men bakom det är allt sig likt. Våra fina produkter och sortiment kommer inte att förändras, utan vi på Svenska Fönster kommer, precis som tidigare, att erbjuda högkvalitativa träfönster som är tillverkade i Sverige: in- och utåtgående, med eller utan aluminiumbeklädnad och med rund eller rak profil på insidan. 

När det nya Svenska Fönster lanseras våren 2023 kommer fönsterutställningarna hos våra hundratals återförsäljare runt om i Sverige att kläs om och det kommer en ny produktkatalog. Hemsidan svenskafonster.se kommer att få en uppfräschning och bli en samlingsplats där alla intressenter både kan hitta aktuell information och inspiration till att välja fönster, samt ta del av varför omkring 1000 personer har valt Svenska Fönster till sin arbetsgivare och hur man kan gå tillväga för att bli en av oss.  

Följ oss i sociala medier för uppdateringar

Självklart kommer det också att vara lätt att följa med i allt som händer i våra sociala medier. Vill du hålla koll på hur allting på Instagram – följ SP Fönster som senare kommer att byta namn till Svenska Fönster. Det nuvarande kontot Svenska Fönster kommer också att byta namn och istället ha fokus på hur det är att jobba hos oss samt annonsera lediga jobb. Kontot Traryd Fönster kommer att stängas ner så småningom. På Facebook kommer du bara behöva hålla koll på Svenska Fönsters sida.


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen.
Ett extra energiglas och varmkant ger dig bättre energivärde och en Svanenmärkt produkt.
Svanen logotyp