Kontakt
Svart fönsterparti med genomgående post, SP Balans
16 juni, 2020

Träfönster för alla typer av hus

Sedan starten 1946 har träfönster varit centralt för SP Fönster. Under decennierna har kundernas önskemål utvecklats. Det har även vår formgivning och tillverkning. Idag kan vi möta de högsta förväntningar på fönster i trä för de flesta sorters utrymmen. Våra hållbara och ...

Läs mer
2 juni, 2020

3-glasfönster

Ett högkvalitativt och vårdat träfönster håller mycket länge. Kanske är det därför 3-glasfönster, ibland med skyddande aluminium på utsidan, känns så modernt – trots att de gjorde entré på marknaden redan på 1980-talet.   3-glas – ett självklart val i över 40 år  ...

Läs mer
SP Fönster Balans, stora fasta svarta fönster
7 maj, 2020

Sju saker du inte visste om träfönster

Visste du att lokalproducerade fönster är det bästa ur både klimat- och kvalitetsperspektiv? Och att ett träfönster kan klara sig i många år utan underhåll? Här är sju oväntade fönsterfakta.

Läs mer
SP Fönster Villa överkantshängt
24 april, 2020

2-glasfönster

Måste man välja 3-glas när man köper nya fönster? Eller räcker det bra med 2-glas? Svaret är att det beror på vilket hus du köper fönster till. Ska du leva i huset året om behövs minst tre glasrutor i varje fönster för ett skönt inomhusklimat, medan 2-glas passar bäst i ...

Läs mer
SP Fönsters utbildare Niklas Hanning drevar fönster
15 april, 2020

Så går det till att dreva fönster

Drevningen av ett fönster är den del av montaget då man isolerar mellan fönster och vägg för att få ett varmt montage. Att drevningen blir väl utförd är avgörande för fönstrets prestanda, funktion och livslängd.  

Läs mer
19 september, 2019

Minska insynen i hemmet

Fönster, fönsterdörrar och glaspartier ger härligt ljusinsläpp och en friare känsla till hemmet. Men många bor också så att det finns risk för oönskad insyn. Här bjuder vi på tips och råd för att minska insyn i ditt hem.

Läs mer
23 augusti, 2019

Inbrottssäkrare hem med rätt fönster

Inbrotten i Sverige ökar. Men om du gör det besvärligt för tjuven minskar du risken för att drabbas. Ett smart drag är att se till att ha fönster med utökat inbrottsskydd därhemma.

Läs mer
15 augusti, 2019

U-värde på fönster

Den värmeförlust som ett fönster orsakar anges i U-värde, vilket är bra att ha koll på när du ska köpa nya fönster. Värmesvinn är vanligare än man kan tro – men enkelt att åtgärda.  

Läs mer
3 juli, 2019

Ljudisolerade fönster 

Ljudisolerade fönster minskar störande både ljud utifrån och skapar ro i hemmet. Redan när man byter från 2-glas till 3-glas sker en kraftig reduktion av till exempel trafikbuller, men det finns även bullerreducerande glas för hus som ligger nära vägar och järnvägar.  

Läs mer

SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.
Svanen logotyp