Kontakt
13 mars, 2019

Sju enkla frågor: Så vet du att det är dags att byta fönster

Vi erbjuder två olika sorters solskyddsglas. Ett ljusare, som är nästintill klart, och ett tonat. Det klara släpper in nästan lika mycket ljus som vanligt glas, men stänger ute två tredjedelar av solvärmen. Det tonade släpper in hälften av dagsljuset och endast en fjärdedel av värmen.

Läs mer
21 februari, 2019

Spröjs – accessoaren som lyfter huset

Fönster kallas också för husets ögon. Och för att skapa en varmt ombonad blick kan spröjsade fönster göra stor skillnad. Arkitekten Buster Delin är fascinerad över vårt behov av det inrutade. - Jag tror att blicken automatiskt söker sig till spröjsade fönster som husets ögon.

Läs mer
11 december, 2018

Funderar du på nya fönster?

Valen är förstås många när det kommer till att byta fönster. Här är en första checklista, inspirerad av Niklas Hanning – utbildningsansvarigpå SP Fönster sedan mer än 20 år tillbaka.

Läs mer
2 november, 2018

Fönsterquiz

Hur är det med allmänbildningen? Och vad vet du om just fönster? Testa dina kunskaper här!

Läs mer
10 maj, 2017

520 SP Fönster till tongivande hus

Nu byggs Brohuset med 16 våningar, 162 lägenheter och en fasad helt glas i det nya bostadsområdet Liljeholmskajen i Stockholm. De 520 fönstren och fönsterdörrarna i huset kommer från SP.

Läs mer
13 april, 2017

Vilka fönster matchar ditt hus?

Du kan själv designa dina fönster med färger, former och spröjs i många kombinationer. Men vad blir egentligen vackrast? Och hur såg originalfönstren på ett gammalt hus egentligen ut? För att förenkla ditt fönsterköp har vi satt ihop en guide med förslag utifrån olika hus ...

Läs mer
23 mars, 2017

7 skäl att byta fönster

Ibland syns det inte – men det finns flera skäl till att byta från gamla fönster till moderna. Kvaliteten och funktionerna har utvecklats mycket och ett fönsterbyte kommer att vara bra för dig, din ekonomi och för klimatet – i ditt hem och globalt.

Läs mer

SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.
Svanen logotyp