Kontakt
SP Fönster Balans, stora fasta svarta fönster
7 maj, 2020

Sju saker du inte visste om träfönster

Visste du att lokalproducerade fönster är det bästa ur både klimat- och kvalitetsperspektiv? Och att ett träfönster kan klara sig i många år utan underhåll? Här är sju oväntade fönsterfakta.

Läs mer
SP Fönsters utbildare Niklas Hanning drevar fönster
15 april, 2020

Så går det till att dreva fönster

Drevningen av ett fönster är den del av montaget då man isolerar mellan fönster och vägg för att få ett varmt montage. Att drevningen blir väl utförd är avgörande för fönstrets prestanda, funktion och livslängd.  

Läs mer
19 september, 2019

Minska insynen i hemmet

Fönster, fönsterdörrar och glaspartier ger härligt ljusinsläpp och en friare känsla till hemmet. Men många bor också så att det finns risk för oönskad insyn. Här bjuder vi på tips och råd för att minska insyn i ditt hem.

Läs mer
23 augusti, 2019

Inbrottssäkrare hem med rätt fönster

Inbrotten i Sverige ökar. Men om du gör det besvärligt för tjuven minskar du risken för att drabbas. Ett smart drag är att se till att ha fönster med utökat inbrottsskydd därhemma.

Läs mer
15 augusti, 2019

U-värde på fönster

Den värmeförlust som ett fönster orsakar anges i U-värde, vilket är bra att ha koll på när du ska köpa nya fönster. Värmesvinn är vanligare än man kan tro – men enkelt att åtgärda.  

Läs mer
3 juli, 2019

Ljudisolerade fönster 

Ljudisolerade fönster minskar störande både ljud utifrån och skapar ro i hemmet. Redan när man byter från 2-glas till 3-glas sker en kraftig reduktion av till exempel trafikbuller, men det finns även bullerreducerande glas för hus som ligger nära vägar och järnvägar.  

Läs mer
SP Balans helglasad parfönsterdörr med sidoljus.
24 juni, 2019

Så väljer du altandörr

Altandörrar i glas ger ett fint helhetsintryck, släpper in varmt, härligt ljus och gör att hemmet känns praktiskt och luftigt. Men vilken altandörr ska du välja?

Läs mer
19 juni, 2019

Kondens på fönster

Varför bildas imma på fönster? Är det dåligt att ha kondens på utsidan eller insidan av rutorna? Läs vidare så berättar vi. 

Läs mer

SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.
Svanen logotyp