fbpx
Kontakt
Publicerad 3 mars, 2017

Olofsgården fick de första Intaktfönstren – ljudet från bilarna på europavägen försvann

Wiiks bygg i Sundsvall har installerat fönster från SP i snart 20 år. Ändå blev Torbjörn Wiik överraskad vid tvåårsbesiktningen av de 500 första fönstren ur SP:s serie Intakt som köptes av en bostadsrättsförening i Sundsvall.
– Vi gjorde det mellan klockan 8 och 15. Och då hann vi med att äta också, säger han.

Karin Nordin, Brf Olofsgården, Hasse Johansson från SP Fönster och Torbjörn Wiik från Wiiks bygg utanför Olofsgårdens hus i Nacksta, Sundsvall.

SP Fönsters serie Intakt lanserades i april 2014 för att möta marknadens behov av inåtgående fönster till bostads- och kontorshus med speciella krav. I november 2016 gjordes tvåårsbesiktningen av de första fönstren som installerades och resultatet visar på att fönstren håller mycket hög kvalitet.  Både Wiiks bygg, som satte in fönstren, och kunden – bostadsrättsföreningen Olofsgården i Sundsvall är mycket nöjda.

– Intakt har blivit en storsäljare till bostadsrättsföreningar, konstaterar Torbjörn Wiik.
– Det är en enorm skillnad. Vi har utryckningsfordon och långtradare som åker förbi hör hela dagarna och det är inte lätt att höra dem, säger föreningens ordförande Karin Nordin.
Och ljudet från vanliga personbilar har helt försvunnit från lägenheterna.

Olofsgårdens hus ligger i Nacksta i Sundsvall, alldeles intill den hårt trafikerade E14 mot Östersund. Huset är byggt i början av 1960-talet och föreningen har gjort stora investeringar i byggnaden med bland annat stambyte. Under 1990-talet kompletterades tvåglasfönsten i huset med ytterligare en fönsterbåge – men den lösningen var inte hållbar och ett byte av alla fönster i huset planerades i flera år, innan det blev av vid midsommar 2014.

I november 2016 var det alltså dags för tvåårsbesiktning av fönstren, som har 2+1-glas med extra ljudisolering på den sida av huset som ligger intill Europavägen. SP Fönster säljare Hasse Johansson fick beskedet från Torbjörn Wiik att alla omkring 500 fönster klarade sig utan anmärkning och med endast ett fåtal justeringar.

– Då kände jag hur stolt man blev, säger Hasse Johansson.


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen.
Ett extra energiglas och varmkant ger dig bättre energivärde och en Svanenmärkt produkt.
Svanen logotyp