fbpx
Kontakt
Publicerad 8 februari, 2021

Svana* dina fönster

Svana dina SP Fönster

Linnea Henriksson svanar sina fönster – vad svanar du?

Vad vore väl ett hem utan fönster?

Fönster har många viktiga funktioner i ett hem. De ger oss det viktiga dagsljuset och härlig utsikt, och de ska även smälta in i husets karaktär. Att byta fönster ger inte bara nya, snygga fönster. Nya fönster är både tystare och varmare – och genom att få ner energiförbrukningen spar man också både pengar och miljö.

Hur kan man tänka kring energiförbrukning och fönster?

En stor del av människans påverkan på klimatet beror på utsläpp av växthusgaser kopplade till uppvärmning och nedkylning av våra bostäder. En vanlig energitjuv är äldre fönster som ofta släpper ut onödigt stora mängder energi. Ett nytt fönster är 3-4 gånger mer energieffektivt än ett gammalt. Gör gärna en beräkning på energifonster.nu.

Svanenmärkta fönster

Det finns flera värden (U-värde, G-värde, LT-värde och lufttäthet) som berättar om hur energieffektivt fönstret är. Ju lägre U-värde – desto bättre energiprestanda.

Alla SP Fönsters produkter är energieffektiva och tillverkade på ett sätt som är schysst mot miljön. De allra flesta av SP Fönsters produkter kan även Svanenmärkas genom tillval Energiglas plus (extra energiglas och varmkant). Det ger dig ett fönster med lägre U-värde och därmed bättre energieffektivitet.

Läs mer > Svanenmärkta fönster

Svanenmärket med licensnummer

När du väljer ett Svanenmärkt fönster får du ett fönster som är extra väl värmeisolerat för att minska energiåtgången. Svanens kriterier är att fönstret måste hålla hög kvalitet och funktionstestas för att få märkningen. De ställer även krav på träråvara, produktion, energieffektivitet, återvinningsbarhet och kemiska produkter.

Svana

Som en av de ledande och mest hållbara fönstertillverkarna i Sverige vill vi inspirera till, och göra det enklare, att både prata om och leva ett mer hållbart liv. Därför lyfter vi gärna fram våra Svanenmärkta produkter som klarar Svanens hårda miljökrav. På så sätt gör vi det enkelt för dig att leva ännu mer hållbart – att svana* ditt liv.

Att svana gör skillnad
Svana* är ett ord för alla hållbara handlingar, stora
som små. 


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen.
Ett extra energiglas och varmkant ger dig bättre energivärde och en Svanenmärkt produkt.
Svanen logotyp