fbpx
Kontakt
Publicerad 16 juni, 2020

Träfönster

Sedan starten 1946 har träfönster varit centralt för SP Fönster. Under decennierna har kundernas önskemål utvecklats. Det har även vår formgivning och tillverkning. Idag kan vi möta de högsta förväntningar på fönster i trä för de flesta sorters utrymmen.

Våra hållbara och miljösmarta alternativ är ett klassiskt och hållbart val för dig som ska skaffa nya träfönster. Aluminiumbeklädda träfönster ger ett stilrent och tåligt ytskikt, medan fönster i rent trä är ett snyggt och tidlöst alternativ som gifter sig fint med de flesta arkitektoniska stilar. Hos SP Fönster hittar du många sorter. Vilken väljer du?

För alla typer av hus

SP Fönster erbjuder träfönster och aluminiumklädda träfönster för alla typer av hus: villor, höghus och fritidshus. Fönster för villor finns i många olika sorter och utföranden, så att du kan skapa din egen kombination som passar husets olika rum. På så sätt kan du enkelt variera stil och ljusinsläpp efter rumstyp.

Rätt typ av fönster kan få ett rum att kännas mer rymligt och ge en behagligare inomhusmiljö med dagsljus. Större fönster kan dessutom skapa en illusion av högre takhöjd. Fönster för höghus kommer med en skyddande kant i aluminium. Detta gör att de håller längre och hjälper fönstren att stå emot vädrets makter.

Du kan välja specialbehandlat glas som är självrengörande, för att få så gott som underhållsfria fönster. I utbudet finns bland annat skjutdörrar som öppnar upp för många långa middagar på verandan eller uteplatsen.

Våra typer av träfönster

Vridbara träfönster

Vridfönster från SP Fönster är ett praktiskt alternativ, då de kan vridas runt sin horisontella axel och därmed enkelt tvättas inifrån. De är utrustade med en speciell låsanordning som gör dem robusta och skyddar bättre mot inbrott. Med 3-glas isolerruta är de dessutom energieffektiva.

Vridfönstren är lätta att hantera tack vare användarvänlig design, samtidigt som de är eleganta och smälter in med alla stilar. Det vackra utseendet kommer sig bland annat av de dolda beslagen, något som får våra fönster att sticka ut bland konkurrenternas.

Fasta träfönster

Fasta träfönster innebär att fönsterglaset är monterat direkt i karmen och därför inte kan öppnas. Eftersom det inte finns öppningsmekanism hålls väder och vind effektivt på utsidan. Och risken för olyckor blir minimal.

SP Stabil Fast träfönster

Fast träfönster SP Stabil

Fasta fönster är ett omtyckt alternativ för altaner, burspråk och inglasade uteplatser. Inte minst i och med att de ger samma stora ljusinsläpp som öppningsbara alternativ till ett lägre pris. Om du kombinerar öppningsbara och fasta fönster i ett glasparti kan du minska totalkostnaden men behålla vädringsmöjligheten.

Sidohängda träfönster

SP Balans Sidohängt fönster

SP Balans Sidohängt fönster

Sidohängda träfönster är en klassisk fönstermodell som är enkel att använda. SP Fönster låter dig välja mellan olika varianter av sidohängda alternativ med 2-glas- eller 3-glaskonstruktion. De sidohängda modeller som öppnas inåt underlättar rengöring, medan de som öppnas utåt har fördelen att du enkelt kan vädra utan att först behöva flytta bort föremål från fönsterbrädan.

Överkantshängda träfönster

Överkantshängda fönster fästs upptill och passar bra för rum där du vill kunna vädra, men det inte finns plats för stora fönster. Till exempel i källare och garage, där kraven på energieffektivitet och ljudisolering eventuellt är något lägre. Det yttersta glasskiktet består av härdat glas för ökad personsäkerhet.

Produktbild Överkantshängt 2-glasfönster SP Villa

Överkantshängt fönster, SP Villa

Varför ska du välja våra fönster i trä?

Furu av god kvalitet är en hög prioritet för SP Fönster. Det blir till exempel tydligt i och med att vi garanterar att inga kvistar syns på insidan av våra fönster. Om vi skulle säga vad som är grunden till den höga kvaliteten så är det både materialet i sig, och den öppna dialogen mellan leverantörer och tillverkare. Vår furu hämtas från skogar i Mellansverige, till exempel områden som Västmanland och Värmland. Valet av virkets ursprung är medvetet, för att hitta träd där faktorer som avstånd mellan kvistvarven, årsringarnas täthet och densiteten stämmer.

Energieffektiva träfönster – billigt i längden

SP Fönster erbjuder ett brett utbud av energibesparande träfönster, som blir ett billigt alternativ på sikt. Detta eftersom de ger lägre kostnad för uppvärmning. Genom smarta materialval bidrar de till en miljövänligare bostad. Det naturliga träet kombineras med vattenburen färg som inte släpper ifrån sig några lösningsmedel.

Våra aluminiumklädda träfönster är tillverkade av välisolerande glas som samtidigt har bra ljusinsläpp. När du byter till dessa fönster sjunker priset på din årliga elförbrukning ordentligt. Skillnaden kan vara flera tusen kronor, vilket gör våra alternativ till en investering som både plånboken och planeten vinner på!

Våra fönster har olika slags märkningar för att indikera energieffektivitet. Märkningen betecknar graden av energibesparing, och därigenom hur mycket billigare det blir i längden när du byter till dem.

Läs mer om Energifönster här.

Miljövänliga och Svanenmärkta fönster i trä

När du väljer SP Fönster väljer du inte bara för dig själv utan även för miljön. Här hittar du miljövänliga fönster där flera av alternativen har extra låga U-värden, vilket innebär att fönstren är energieffektiva.

U-värdet är ett mått på fönstrets totala värmemotstånd vid en viss temperatur, alltså hur mycket värme som smiter ut genom fönstret. Ett lägre U-värde innebär att mer värme stannar kvar inomhus, vilket leder till sparade uppvärmningskostnader för dig.

De mest energieffektiva fönstren har premierats med Svanenmärkningen. Genom att välja till varmkant och extra energiglas på dem får du Svanenmärkta fönster. Det är Nordens ledande kvalitetsmärkning och garanterar minimal miljöpåverkan under produktens hela livscykel från råvara till avfall, samt att produkten är användarvänlig.

Hållbara fönster med 10 års fönstergaranti

Ingen vill få ett fönster som inte fungerar som det ska. Därför täcker vår fönstergaranti allt som kan tänkas begäras av ett fönster. Till exempel att det ska hålla ute vind och enkelt kunna öppnas och stängas. Klarar ett fönster inte att leva upp till en god standard täcker vår garanti reparation, montage och ett nytt fönster om det skulle behövas.

Den här garantin för eventuella tillverkarfel räcker i 10 år och täcker det mesta som rör fönstrens funktion. Med en av marknadens mest generösa garantier kan du känna dig trygg med dina nya fönster!

Läs mer om vad som är en bra eller en dålig garanti!

Tillval och anpassningar för dina träfönster

Villa, höghus eller fritidshus? Våra fönster passar på de flesta byggnader! Du kan välja storlek, färg på fönsterkarm och spröjs, form, öppningsmekanism, eventuell specialbehandling på glaset samt om du vill ha fasta eller öppningsbara fönster. SP Fönster erbjuder även flera miljövänliga och ekonomiska alternativ. Våra aluminiumbeklädda träfönster är mångsidiga och kan smidigt anpassas efter dina önskemål.

Olika sorters spröjs

Träfönster med spröjs är ett omtyckt alternativ för de som inte bara vill ha ljusinsläpp, utan även en trevlig inredningsdetalj. Du kan välja bland en mängd olika utföranden. Träfönster med utanpåliggande spröjs innebär tunnare lister (även kallade spröjsbeslag för träfönster) som placeras utanpå glasskivorna. Med spröjs utanpå får du möjlighet att skapa ett eget mönster. Många väljer att varva spröjsade träfönster med fönster utan spröjs för ett balanserat och unikt helhetsintryck. SP Fönster ger dig möjligheten att välja spröjs som passar just dina önskemål.

Svart fönsterparti med genomgående post, SP Balans

Svart fönsterparti med genomgående post och spröjs, SP Balans

3-glas, 2-glas eller 2+1-glas

Träfönster från SP Fönster kommer i tre olika utföranden: med 2-glas, 2+1-glas och 3-glas. Alternativ med 2-glas innebär att två glasskivor sitter tätt sammanfogade med ett tunt lager gas med låg värmeledningsförmåga mellan. 2+1-glas är en hybrid mellan 2-glas- och 3-glasfönster. 3-glasfönster är det mest energibesparande alternativet.

Aluminiumbeklädda träfönster i valfri färg

Med oss på SP Fönster får du frihet att välja färg på dina aluminiumbeklädda träfönster. Använd samma färg på insida och utsida för en enhetlig stil, eller kombinera två nyanser för att skapa en intressant kontrast. Vi har även ett antal klassiska kulörer att välja bland om du vill ha inspiration.

Här hittar du våra kulörer

Behöver du fönsterglas med speciella egenskaper?

Som tillval kan du välja olika typer av specialbehandlat glas. Härdat glas är ett säkert alternativ som inte ger vassa kanter om det krossas. Solskyddsglas ger en behagligare inomhusmiljö genom att släppa in solljus, samtidigt som det stänger ute värmen. Självrengörande glas reagerar på UV-ljuset i solstrålningen och får smuts att lösas upp, för att sedan sköljas bort i regnet.

Köp fönster i trä från SP Fönster

Är du intresserad av fönster från oss? Använd verktyget Fönsterväljaren för att filtrera fram alternativ som passar dina behov och preferenser. När du har hittat rätt kan du enkelt beställa en offert för att köpa måttbeställda aluminiumbeklädda träfönster från en återförsäljare.

Om du vill se våra fönster i verkligheten innan du handlar rekommenderar vi att ta dig till en av våra återförsäljare. Se alla butiker.


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen.
Ett extra energiglas och varmkant ger dig bättre energivärde och en Svanenmärkt produkt.
Svanen logotyp