fbpx
Kontakt

Utmärkt råvara och hög kvalitet

Vi har tydliga mål och vårt kvalitetssystem är certifierat enligt ISO 9001. Allt för att våra fönster ska uppfylla dina krav och önskemål.

Grunden i vårt kvalitetssystem är att arbeta förebyggande och att göra rätt från början. Det börjar med att vi använder utvald kvalitetsfura i våra produkter. För precis som vissa vingårdar har bättre viner så har vissa skogar bättre virke. De bästa skogarna för fönstervirke hittar du i södra Norrland.
I södra Sverige är virket för mjukt och längre norrut har det för mycket kvistar. Bäst material, har vi lärt oss, är träd som växer på våra egna breddgrader. En del kommer från skogarna i Dalarna och Gästrikland, men det mesta hämtar vi härifrån Hälsingland.

Virket tar vägen via vår komponentfabrik i Söderhamn. Här undersöks det noga och kvistar kapas den bort. På våra fönster får det inte finnas några synliga kvistar på insidan. Det löftet är vi ganska ensamma om.

De kvistfria delarna fingerskarvas med trälim under högt tryck, vilket gör att skarvarna blir lika starka som de oskarvade delarna av virket. Först när allt trä håller samma höga kvalitet skickas det vidare till kapning i fabriken i Edsbyn.

Det enda som är starkare än massivt trä är flera bitar med massivt trä. Därför lamellimmar vi alla delar av fönstret. På så sätt vet vi garanterat att våra fönster inte slår sig eller blir skeva med tiden. Ingen vet hur riktigt hur gamla våra fönster kan bli.

Därefter är det dags att ge varje träbit ett maximalt skydd mot röta, väder och vind. Alla träprofiler ytbehandlas därför i ett trestegssystem innan de monteras ihop. Det handlar om impregnering, grundfärg samt toppfärg. Det betyder att alla delar inklusive ändträ ytbehandlas. Delarna limmas sedan i hop för att ge bra styrka och förhindra skevhet.

Eftersom både vårt material och vårt arbete håller hög kvalité vågar vi lämna en generös garanti.


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen.
Ett extra energiglas och varmkant ger dig bättre energivärde och en Svanenmärkt produkt.
Svanen logotyp