fbpx
Kontakt

Miljöcertifierade fönster

Märkningar som BASTA, Sunda Hus, Byggvarubedömningen och Svanen gör att du kan känna dig trygg med att du köper fönster av god klass, lämpade för framtiden. Vi på SP Fönster erbjuder klimatsmarta fönster av kvalitet och alla våra fönster är hållbarhets- och miljöcertifierade på något vis. 

Att byta till miljöcertifierade fönster är en god investering för både ekonomi och klimat. Allt vi kan göra för att leva mer hållbart kommer att göra skillnaden för framtiden. Faktum är att du som villaägare kan spara en hel del varje år – bara genom att byta till miljöfönster. 

Miljöfönster – olika miljömärkningar 

Vi har produkter med flera miljöcertifieringar, vilket betyder att de är funktionstestade för miljön och uppfyller vissa krav. Vad innebär det mer? 

Miljöcertifierade fönster enligt BASTA, Sunda Hus och Byggvarubedömningen 

BASTA-systemet bidrar till att uppnå Sveriges nationella miljömål ”Giftfri miljö” genom att fasa ut ämnen med farliga egenskaper från bygg- och anläggningsprodukter. Vi är anslutna till Basta-systemet, i vilket man öppet kan söka upp vad olika produkter innehåller. Sunda Hus värnar om hållbart byggande och genom deras bedömning kan vi säkerställa att vi arbetar effektivt med medvetna materialvalByggvarubedömningen har certifierat flera av SP Fönsters produkter. Det är en förening som jobbar för en hållbar byggbransch och stödjer produktutveckling av giftfria produkter. 

Svanenmärkta fönster 

Vi erbjuder även Svanenmärkta fönster – en märkning för klimatsmarta fönster. Dessa har bra Uvärde, vilket innebär att de är värmeisolerande och därmed inte släpper ut onödig värme. De har även bra g-värde, vilket betyder att de släpper in en anpassad mängd solvärme. 

Naturskyddsföreningen – Top ten

Toptensverige.se är Naturskyddsföreningens konsumentsajt med topplistor över de energieffektivaste produkterna i Sverige. Den har tagits fram eftersom en produkts energianvändning ofta står för en stor del av dess totala miljöpåverkan. På sajten presenteras det absoluta toppskiktet på den svenska marknaden och där hittar du våra Svanenmärkta SP Balans med extra lågt energivärde.

 Miljöcertifierade fönster är för alla 

Vi på SP Fönster tycker att miljöcertifierade fönster är för alla, och erbjuder därför ett stort utbud av fönster som passar olika hus och behov. Välkommen att kolla in sortimentet för att se vad som passar dig. Tveka inte att kontakta din återförsäljare av SP Fönster vid frågor eller funderingar. 


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen. Tillvalen varmkant
och extra energiglas ger dig en Svanenmärkt produkt
Svanen logotyp