fbpx
Kontakt

Våra märkningar

Miljövänliga fönster av hög kvalitet

Den medvetna konsumenten ställer krav, det tycker vi är bra! För att du ska kunna försäkra dig om att du gör ett bra val vad gäller kvalitet och hållbarhet innehar vi flera märkningar och certifieringar. Våra märkningar gör att du kan känna dig trygg med att du köper fönster av god klass, lämpade för framtiden. Vi på SP Fönster erbjuder klimatsmarta fönster av hög kvalitet och alla våra fönster är hållbarhets- och miljöcertifierade på något vis. 

Att byta till miljöcertifierade och kvalitetsmärkta fönster är en god investering för både ekonomi och klimat. Allt vi kan göra för att leva mer hållbart kommer att göra skillnaden för framtiden. Faktum är att du som villaägare kan spara en hel del varje år – bara genom att byta till miljöfönster som är funktions- och hållbarhetstestade. 

Miljöfönster och kvalitetsfönster – flera olika märkningar 

Vi erbjuder produkter med flera miljöcertifieringar och kvalitetsmärkningar, vilket betyder att de är funktionstestade för miljön och uppfyller vissa krav. Vad innebär det mer? Här är bevisen för fönstrens höga hållbarhet

PP-märkning
P-märket är en erkänd kvalitetsmärkning. Den visar att minimikrav på fönstrets väsentliga egenskaper är uppfyllda, att produkten när typ-provad och har klarat hållbarhetskraven för material och komponenter.
Kvaliteten hos märkta fönster garanteras genom att RISE, Research Institutes of Sweden, övervakar tillverkningen.

Miljömärkningen Svanen
När du väljer Svanenmärkta fönster får du fönster som är extra väl värmeisolerade för att minska energiåtgången. De har även bra g-värde, vilket betyder att de släpper in en anpassad mängd solvärme. Dessa fönster måste dessutom hålla hög kvalitet och funktionstestas för att få märkningen. Svanen ställer även krav på träråvara, produktion, energieffektivitet, återvinningsbarhet och kemiska produkter. De flesta av våra fönster går att få som Svanenmärkta genom att du väljer till Energiglas plus (ett extra energiglas och varmkant). 

CECE-märkning
Alla dörrar och fönster som säljs inom EU måste vara CE-märkta. Märkningen visar att produkten är tillverkad, testad och godkänd enligt gällande europeisk standard. Prestandadeklaration SP Fönster

­

Energimärkning – EQ
Genom att välja något av våra energimärkta fönster kan du sänka energiförbrukningen i ditt hus. Av den värme du förbrukar kan ända upp till en fjärdedel gå till spillo på grund av gamla fönster. En riktigt god anledning till att byta till moderna och energieffektiva fönster. Energimärkningen är bevis på att vi har gjort tester och beräkningar enligt internationell standard och att protokollen har granskats av ett opartiskt testinstitut. Se vårt EQ-certifikat och vilken energiklass våra olika fönster har här.

Svensk Fönster & DörrSvensk fönster- & dörrkontroll
Svensk fönster- & dörrkontroll är industrins egna system för godkännande och kvalitetsmärkning av fönster och ytterdörrar på den svenska marknaden. Märkningen bygger på europastandarder, men har också ett eget väldokumenterat och nationellt anpassat innehåll som syftar till att höja kvaliteten.

­

Byggvarubedömningen är en förening som jobbar för en hållbar byggbransch, stödjer produktutveckling av giftfria produkter och som har certifierat flera av våra produkter.

­

BASTA
BASTA-systemet bidrar till att uppnå Sveriges nationella miljömål ”Giftfri miljö” genom att fasa ut ämnen med farliga egenskaper från bygg- och anläggningsprodukter. Vi är anslutna till Basta-systemet, i vilket man öppet kan söka upp vad olika produkter innehåller.

­

Sunda Hus
Sunda Hus värnar om hållbart byggande och genom deras bedömning kan vi säkerställa att vi arbetar effektivt med medvetna materialval.

­

FSC & PEFC
Vårt fönstervirke är certifierat enligt antingen FSC eller PEFC. Det innebär att virket kommer från hållbara skogsbruk som bedrivs med hänsyn till människor och miljö.

­

ISO 14001 & 9001
Vår organisation har ett miljöledningssystem och ett kvalitetsledningssystem som är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001. De visar att vi arbetar systematiskt med att minska vår miljöbelastning, samt ständigt förbättrar vår verksamhet för att möta kundernas behov.

Naturskyddsföreningen – Top ten
Toptensverige.se är Naturskyddsföreningens konsumentsajt med topplistor över de energieffektivaste produkterna i Sverige. Den har tagits fram eftersom en produkts energianvändning ofta står för en stor del av dess totala miljöpåverkan. På sajten presenteras det absoluta toppskiktet på den svenska marknaden och där hittar du våra Svanenmärkta SP Balans med extra lågt energivärde.

Våra fönster är till för alla 

Vi på SP Fönster tycker att miljöcertifierade fönster med hög kvalitet  är till för alla, och erbjuder därför ett stort utbud av fönster som passar olika hus och behov. Välkommen att kolla in sortimentet för att se vad som passar dig. Tveka inte att kontakta din återförsäljare av SP Fönster vid frågor eller funderingar. 


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.

Våra fönster kan fås miljömärkta med Svanen.
Ett extra energiglas och varmkant ger dig bättre energivärde och en Svanenmärkt produkt.
Svanen logotyp