Kontakt

Våra märkningar

P-märkning

P-märket är en erkänd kvalitetsmärkning och visar att produkten uppfyller lag- eller myndighetskrav, men i de flesta fall även högre krav som marknaden efterfrågar. Märkningen visar att produkten är typprovad och att tillverkarens egenkontroll övervakas av SP Sveriges tekniska forskningsinstitut.

 

Svanen

Svanenmärkta fönster och ytterdörrar ska vara värmeisolerade för att minska energiåtgången. Svanens energikrav bygger på bland annat U-värde och G-värde. Fönster och dörrar ska hålla hög kvalitet och måste funktionstestas för att kunna få märkningen. Svanen ställer även krav på träråvara, produktion, energieffektivitet, återvinningsbarhet och de kemiska produkter som används.

 

CE-märkning

Alla dörrar och fönster som säljs inom EU måste vara CE-märkta. Märkningen visar att produkten är tillverkad, testad och godkänd enligt gällande europeisk standard. Prestandadeklaration SP Fönster

 

 

Energimärkning

Genom att välja något av våra energimärkta fönster kan du sänka energiförbrukningen i ditt hus. Av den värme du förbrukar kan ända upp till en fjärdedel gå till spillo på grund av gamla fönster. En riktigt god anledning till att byta till moderna och energieffektiva fönster. Energimärkningen är bevis på att vi har gjort tester och beräkningar enligt internationell standard och att protokollen har granskats av ett opartiskt testinstitut.

 

Svensk fönster- & dörrkontroll

Svensk fönster- & dörrkontroll är industrins egna system för godkännande och kvalitetsmärkning av fönster och ytterdörrar på den svenska marknaden. Märkningen bygger på europastandarder, men har också ett eget väldokumenterat och nationellt anpassat innehåll som syftar till att höja kvaliteten.


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.
Svanen logotyp