fbpx
Kontakt

SP Fönsters samhällsansvar

Det finns några orter i Sverige som är kända för att är ingenting omöjligt där. Så som Gnosjö i Småland och Edsbyn och Järvsö i Hälsingland. Orter som kännetecknas av entreprenörskap, nätverkande och en stark idrottsrörelse.

Här i Edsbyn där SP Fönster tillverkas är sporten bandy kultur och här byggde vanliga engagerade människor Sveriges första bandyhall. I dag har bandyhall blivit något av ett krav för elitverksamhet i sporten och Svenska Fönster, som står bakom SP Fönster, är stolt sponsor av hallen i Edsbyn. För andan och människorna här vill vi värna. Vi är den största privata arbetsgivaren på orten och hela familjer jobbar hos oss.

Den som är stor måste som bekant vara snäll. Hos oss är säkerheten överordnad allt annat. Men vi verkar också för att alla i vår del av Hälsingland ska ha det bra på fritiden. Genom våra ägare har vi bland annat sett till att det finns lånecyklar i cykelparken för barn, att frisbeeföreningen har en fin golfbana och att deltagarna i knattebandyn har all utrustning som de behöver. Vi vill nämligen att barns möjlighet att idrotta inte ska bero på föräldrarnas inkomst.

I Hälsingland har vi ren luft och ren natur. För oss är det lika självklart att värna om miljön som om människorna. Det har gjort oss till föregångare inom miljöfrågor i vår bransch. Miljöarbetet omfattar hela vår verksamhet, med till det vi är mest stolta över hör att vår fabrik är den en av få i Sverige där det tillverkas Svanen-märkta fönster och vi arbetar enbart med vattenburen färg och impregnering. Det innebär bland annat att luften i vårt måleri knappt luktar färg och är lika ofarlig att andas in som den i skogarna runt vår fabrik.


SP Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även Traryd Fönster.
Svanen logotyp